top of page

Bare 1000 år?

Tanken om et "millenium" er basert på disse bibelvers:

"Jeg så troner, og noen satte seg på dem, og de fikk makt til å holde dom. Jeg kunne også se sjelene til dem som var blitt halshogd fordi de hadde holdt fast på Jesu vitnesbyrd og på Guds ord, og alle som ikke hadde tilbedt dyret eller bildet av det og ikke tatt merket på pannen eller hånden. De ble levende igjen og hersket sammen med Kristus i tusen år. Men de andre døde ble ikke levende før de tusen år var gått. Dette er den første oppstandelse. Salig og hellig er den som har del i den første oppstandelse. Over dem har den annen død ingen makt. De skal være Guds og Kristi prester og herske med ham i tusen år. Når de tusen år er til ende, skal Satan slippes løs fra sitt fengsel" (Åp 20:4-7).

I hebraisk tankegang, er tanken om tusen eller tusenvis helt enkelt mange eller lang tid.

"For mine er alle dyr i skogen og villdyrene på de tusen fjell" (Sal 50:10).

Villdyrene på de tusen fjell, betyr at Gud eier alle villdyr, og ikke bare de på de tusen fjell.

Og mens de spilte og danset, sang de: "Saul slo tusener, men David har slått titusener" (1 Sam 18:7).

Saul hadde slått sine tusener, men David sine titusener. Dette ble sunget ette at David hadde felt Goliat. Det var kun en måte å opphøye David for hva han hadde utrettet, ikke en bokstavelig mening om at han hadde drept titusener av mennesker i krig.

"Ja, én dag i dine tempelgårder er bedre enn tusen ellers" (Sal 84:11).

Én dag med Herren er som tusen, taler om Guds store trofasthet mot oss idet vi lever i tiden. Kristi tusenårsrike med sitt folk, er nå, og har vært siden Pinsedag. Omtrent 2000 år har det vart, og hvem vet hvor lenge til før Jesu siste gjenkomst. Milleniet er ikke noe vi venter på. Det er tiden vi lever i, der satan er bundet, uten autoritet, og vi, Kristi kropp, hersker og regjerer med Jesus, og er myndigheten på jorden.

___

NB! Dr. Jonathan Welton påpeker at ordet "tusen" i Åp 20, er et flertallsord på gresk - tusenvis.


bottom of page